PREMIS LITERARIS DE GIRONA 29-09- 2011

David Cirici (Barcelona, 1954) va rebre ahir el 44è Premi Prudenci Bertrana, dotat amb 42.000 euros, per la seva novel·la I el món gira i l'autora gironina Dolors Garcia Cornellà va rebre el Muntaner per S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes, una història inspirada en la nevada del març del 2010.
El Rahola d’assaig el va rebre l’editora i estudiosa Mireia Sopena (Barcelona, 1975) per Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis. Els llibres d’Óssa Menor (1949- 1963) i El Miquel de Palol de poesia el va recollir l’escriptora sitgetana Vinyet Panyella per Sang presa, un poemari en tres blocs.
Pel que fa al premi Lletra d’espais digitals dedicats a la literatura catalana, el van rebre ex- aequo el Corpus literari digital de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida i les pàgines d’autors i obres catalans de la Viquipèdia. Finalment, Guillem Gisbert, dels Manel, que no va assistir a la cerimònia, va obtenir el Cerverí a la millor lletra de cançó per "Benvolguts".