Club de lectura del mes d'abril: CONCIERTO EN SOL MAYOR de Jordi Sierra i Fabra


Avui, divendres 17 d'abril, ens hem trobat a la biblioteca i hem comentat la novel·la de Jordi Sierra i Fabra "Concierto en sol mayor".

L'animada participació d'alumnes de 2n d'ESO, de 4t d'ESO i de 1r de BATXILLERAT ha estat molt enriquidora; si bé hem trobat a faltar els membres del Club de lectura de 1r d'ESO que avui eren d'excursió a Olot a veure els volcans.

Durant una hora hem compartit opinions i reflexions sobre la relació entre en Daniel i en Tobías, un nen virtuós que la mateixa nit ha de fer un concert al Palau de la Música de Barcelona i un senyor gran i sol que toca al carrer i que malgrat tot no es deixa vèncer perquè la passió per la música i el violí és el que dóna sentit a la seva vida. Entre ambdós s'inicia una inesperada i intensa amistat que ajuda en Daniel a madurar i a apreciar molt més el talent que ell té i la màgia de la música.

Gràcies a tots els participants de la tertúlia per exposar les vostres reflexions i per compartir opinions de manera tan ordenada i respectuosa i us animem a tots/es a apuntar-vos al Club de lectura del centre.
Un suggeriment cinematogràfic i musical: La pel·lícula El violinista del diablo, sobre la vida del gran músic Paganini, interpretada per David Garrett. Aquest és un virtuós del violí que té uns 35 anys (aproximadament l'edat que tindria ara en Daniel) i que quan era petit també va estudiar al Juilliard School, un dels millors conservatoris d'arts escèniques del món, precisament l'escola "especial" on estudia el protagonista de la nostra història. I sabeu una altra coincidència entre en Daniel i en David Garret? Doncs que aquest també porta com a nom artístic el cognom de la seva mare. 
Si voleu escoltar en David Garrett tocant la 5ª de Beethoven de manera molt especial, aquí teniu el vídeo: 

1 comentari:

David ha dit...

Gran feina un cop més, Margarita.