Trobada de desembre del Club de lectura

Us presentem una nova novel·la del Club de lectura de l'institut: NIMA, EL XERPA DE NAMTXE, de JOSEP-FRANCESC DELGADO, que tenim previst comentar el divendres 18 de desembre.
 A la biblioteca disposem d'altres llibres d'aquest mateix autor; podeu venir a demanar-los en préstec.
Josep-Francesc Delgado (Barcelona, 1960) és poeta, contista, novel·lista i professor d'institut. El fil conductor de la seva obra ha estat tot sovint el viatge i el contrast de pensament que suposa, així com la fascinació pel coneixement d'altres cultures diferents de l'occidental. Se'l coneix sobretot per les novel·les fruit dels seus viatges a l'Himàlaia: Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent (premi Joaquim Ruyra 1988), novel·la d'una expedició a la muntanya més alta del món; Nima, el xerpa (Segon premi Internacional Europa 1992), i Sota el signe de Durga, Premi Nacional de Narrativa.

També s'ha dedicat a la narrativa curta i ha publicat Havies d'haver posat la Traviata (Premi Al vent-Solstici d'estiu 1987), una història d'amor entre dos joves tot anant cap a la Vall d'Aran a esquiar i La dama descalça, un conjunt de narracions el personatge d'una de les quals és un titella de bunraku japonès.

Altres obres seves són El concertista d'ocells (Premi Recull de Blanes 2002 de novel·la breu) i les que es situen al Pirineu català, concretament al Berguedà durant el segle XX i han obert un segon espai en la seva narrativa. Ulldevellut (escrita conjuntament amb Hermínia Mas) i Els llops de la lluna roja (premi Ramon Muntaner de novel·la 2002. També s'ha dedicat a l'adaptació de diferents contes clàssics i escriu poemes.


  
LA NOVEL·LA NIMA, EL XERPA DE NAMTXE 
Sinopsi

        Un llibre que ens endinsa en la cultura tibetana a través dels ulls d’un noi xerpa de dotze anys i també ens parla sobre temes com la humanitat dels animals.
Aquesta és la història d’un petit xerpa que s’enfronta a les pors dels seus pares, a la tragèdia que plana sobre el seu passat, que ell mateix ignora. I també és una cosa molt singular i poc vista: l’aventura alpina del rescat d’un esperit que no ha sortit de la tenebra; una novel·la que ens parla de la sensació de la victòria sobre la pròpia por i la dels altres.
Font: http://www.rouredecanroca.cat/libcatja_nima.html