Hem llegit BARRABOOM! de Mark Haddon al Club de lectura d'abril


Ahir divendres, 29 d'abril, ens vam trobar a la biblioteca per comentar la novel·la juvenil BARRABOOM!, de l'escriptor britànic Mark Haddon, també autor de l'obra El curiós incident del gos a mitjanit.

Amb Barrabum! va passar un fet curiós. L’edició de 2010 és, de fet, una revisió i actualització del text original, que es va publicar per primera vegada l’any 1992 amb el títol de Gridzbi Spudvetch. D’aquella primera versió, no se’n van vendre gaire exemplars, però Haddon, empès per les bones critiques que alguns joves lectors li van fer arribar, va decidir revisar i actualitzar el text i canviar el títol del llibre per l’actual Barrabum! (Boom! en la seva versió original). Aquesta decisió no va poder ser més encertada. Barrabum! aconsegueix bones crítiques de tothom que se’l llegeix.


Sinopsi
Els mestres d'en Jim i en Charlie amaguen alguna cosa molt misteriosa. Quan els nois sorprenen dos professors parlant una llengua secreta d'amagat intueixen que una aventura és a punt de començar. Què deu significar aquella paraula estranya que els enigmàtics mestres han repetit amb entusiasme? Spudvetch... Sigui com sigui, en Jim i en Charlie voldran arribar fins al final i descobrir quina una n'està passant.
  

Cap comentari: