Premis literaris de Girona 2014

Es tracta d'unes memòries novel·lades de la seva infantesa rural. L'autor hi repassa les vivències dels 8 als 15 anys, en un exercici literari per comprendre's a ell mateix.
Antoni Pladevall al 324.cat
El llibre també vol ser la crònica "d'aquella gent que no surt mai als llibres d'història", que queden reclosos dins el dia a dia. Per això, al costat de la família, Pladevall també introdueix a la novel·la "personatges pintorescos" que poblaven la vida del lloc on va viure.

El professor, periodista i escriptor Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) s'ha endut el 29è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, dotat amb 6.000 euros, amb 'Romeu i Julieta. Segona part'. Amb la novel·la, torna a recuperar un clàssic de Shakespeare -fa un any ja va fer el mateix amb 'Macbeth'- per anar més enllà de la història que va deixar escrita el dramaturg anglès. 
Francesc Puigpelat

Manuel Forcano
El poeta Manuel Forcano (Barcelona, 1968) ha rebut el Miquel de Palol per l'obra 'Ciència exacta', un recull de 40 poemes sobre l'amor, el desamor, el desig i el desdesig. 

La banyolina Marta Rovira, doctora en sociologia per la UAB amb una tesi sobre les memòries de la transició, s'ha endut el 35è Premi Carles Rahola d'assaig. El seu estudi, 'La transició franquista', s'endinsa amb to crític dins la successió d'esdeveniments que van succeir la mort de Franco, amb la voluntat de mostrar com l'arribada de la democràcia "va ser controlada i dominada per elits polítiques" de l'època de la dictadura, com Fraga o Martín Villa.

1 comentari:

David ha dit...

Caram! Sona interessant, sobretot el premi de literatura juvenil. Com s'ho deu fer per reprendre la història de Romeu i Julieta?