Llàgrimes sobre Bagdad, la nova novel·la del Club de lectura

Aquesta setmana els membres del Club de lectura poden passar per la biblioteca per recollir la novel·la  LLÀGRIMES SOBRE BAGDAD, de la GEMMA PASQUAL. La trobada serà el divendres 27 de novembre a l'hora habitual (de 13:45 a 14:45).
Gemma Pasqual i Escrivà (Almoines, La Safor, 1967) deixa la professió de comptable i informàtica per dedicar-se plenament a l'escriptura. És una dona compromesa amb la seva terra i el seu poble. Des que inicia la trajectòria literària, l'any 1998, ha produït una obra per a nois i noies on destaquen el compromís social, els temes d'actualitat i els problemes quotidians dels joves, sempre des d'una perspectiva pedagògica i amb abundants referències literàries i cinematogràfiques.
http://www.gemmapasqual.cat/biografia.html
Publica, entre d'altres, Marina (2001), Et recorde, Amanda (2002) i L'últim vaixell (2004), guardonats tots ells amb el Premi Samaruc de literatura infantil i juvenil.
Continua amb Quan deixàvem de ser infants, Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria (2005), La mosca, assetjament a les aules (2008), Llàgrimes sobre Bagdad (2008), Premi Barcanova, La relativitat d'Anomenar-se Albert (2009), El caçador de paraules (2011), Endevina qui i Barça ou barzakh! (2012), Xènia, tens un WhatsApp (2014), La rosa de paper (2014), i Xènia, #KeepCalm i fes un tuit (2015), entre altres.
Des de 2013 és la vicepresidenta al País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
         
          Sinopsi de la novel·la 
       Bagdad, primavera del dos mil tres, mentre els tambors de guerra amenacen la ciutat, l’Erfan, una nena de tretze anys, representa la seva darrera funció, El llag dels cignes. La seva única preocupació és ballar, li fa il·lusió arribar a ser la gran Pavlova iraquiana. Viu feliç amb la seva família, els pares, la Bibi i la seva germaneta petita, la Mawj. Fins que un gran terrabastall canvia la seva confortable vida de soca-rel, la guerra li esborra totes les il·lusions i la transporta a un altre món, ple de penúries, sense aigua,
sense llum, on la prioritat és sobreviure.
L’Erfan aprendrà a subsistir en aquesta nova vida, fent pinya amb la resta de la seva família i amb els nous amics que trobarà en el camí, valorarà la importància de les petites coses i descobrirà l’amor. Malgrat tot, no perdrà mai l’esperança que algun dia el seu país retrobarà la pau i ella tornarà a ballar.