S'estrena una adaptació cinematogràfica de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen

El proper divendres 9 d'octubre es presenta "Segon origen" a la 48a edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, una adaptació de la novel·la de ciència ficció que Manuel de Pedrolo va publicar l'any 1974. El projecte 'Segon origen' va ser impulsat per Bigas Luna, però va quedar interromput arran de la seva mort, l'any 2013 i el cineasta lleidatà Carles Porta va assumir-ne la direcció.
Us recomanem que abans de veure la pel·lícula llegiu la novel·la, que explica la història de l'Alba i en Dídac, de 14 i 9 anys respectivament, que esdevenen els únics supervivents a la Terra després que uns extraterrestres eliminin a pràcticament tota la humanitat. En Dídac és atacat per uns nois del poble perquè és negre. Cau a l'aigua i l'Alba, que ho veu tot, es llença per salvar-lo. És llavors quan apareixen uns platets voladors que ho destrueixen tot i ells se salven gràcies a l'aigua.
Durant els quatre anys següents hauran d'espavilar-se sols per a sobreviure en un món destruït i enfrontar-se a tota mena de problemes i dificultats que els fan madurar ràpidament. S'adonen de la importància de preservar el coneixement i guarden i llegeixen llibres i fan el que poden per preservar l'espècie humana. 
Font:https://ca.wikipedia.org/wiki/Mecanoscrit_del_segon_origen
VENIU A LA BIBLIOTECA I DEMANEU EL LLIBRE EN PRÉSTEC!